Thursday, February 14, 2008

shhh... sunt inca viu...


Te uiti in jur si vezi numai zambete si chipuri senine si binevoitoare. Asta este imaginea fizica, mecanica, de suprafatza. Daca te`ai opri si tu un moment din zambetul fals impietrit pe fatza ta si ai privi o secunda in jurul tau... Ai putea face fatza le ceea ce ai vedea? Imagineaza`ti... gen o dupa amiaza pe strada. Cronos se opreste in acelasi pas cu tine si te lasa sa observi. Cate inimi zdrobite de iubire vezi? Cate tradari suferite santzuiesc sufletele? Cate gauri negre de neimplinire, de dor?

Frustrare si dezamagire, durere, suferinta, dor, toate adunate in suflet si aranjate intr`un model perfect de haos in ordine. Zbuciumul nu`si are limite, dar iti impui sa zambesti. Si tu. Si poate sunt momente cand iti dai seama ca majoritatea lucrurilor sunt false si superficiale, ca si alti oameni sufera. Dar problemele tale sunt mai importante doar ca sunt ale tale. Nimic de judecat.

Poate doar piatra din rau sau macul din camp nu mint. Dar pana si primii muguri ai primaverii pot fi inselatori. Ce sa faci cand te gasesti total neputincios fatza de tine si de suferinta celorlalti, cand te gasesti singur in neant si umbra si vid. Si totul e apasator ca un tziuit constant, ascutit, care nici nu te mai face sa te cutremuri. Face parte din rutina zilnica. Face parte din mine deja. Ii vad pe ceilalti cum sunt cu adevarat. Ce e inauntru. Dar ce pot face? Parca nu mai exista solutie. Si stau si timpul trece si viatza isi urmeaza cursul care te tine atarnat intr`un fir. Tu alegi daca se rupe si cazi sau nu. Cat de adanc trebuie sa caut in ganduri si suflet ca sa pot ajunge la un echilibru cognitiv?

Nu vreau sa fug de realitate, dar parca e greu sa fii singurul care sta impotriva turmei de bizoni care fuge in sens invers si haotic. Cu siguranta toti avem momentele noastre emo` cand ne retragem singuri intr`un colt si cugetam suferind. Dar iti stergi lacrima, iti pui zambetul si iesi pe usa sa socializezi cu celelalte umbre. Nu spun ca ar trebui sa fii emo` peste tot, sau ca esti fatzarnic daca ascunzi suferinta. Ar fi dubios sa vezi oameni pe strada plangand. Multi oameni. Doar cu puterea din tine poti fii ceea ce vrei sa fii si nu ar trebui sa ascunzi ceea ce devii. Ceea ce esti. Esenta scoate`o la iveala, nu aparenta. Dar pana la urma... ce stiu eu?



No comments: