Tuesday, February 12, 2008

Tanar si Nelinistit/Impotrivit/Neadormit



Stau pe jos in intuneric, nu am loc de un scaun si doar ce mi`a cazut si mouse`ul pe jos. Cu zgomot. E liniste. E 4:50. Am vazut un film. The Notebook. M`a bulversat. Credeam ca sunt la echilibru, ca am rabdare, ca nu te caut. Dar din nou... te caut! Si nici nu stiu cine esti :). Iubire adevarata si povesti gen "ca`n filme" exista soto, pentru ca filmele sunt inspirate din realitate, sunt create de oameni, si nu ai cum sa poti reda un sentiment atat de nobil intr`o modalitate atat de... feerica? de basm? fara sa stii, fara sa fi simtit macar o data cineva, oricine, un asemenea sentiment inexplicabil si miraculos. Si uite ce s`a intamplat... Se fac filme, se scriu romane, povesti... pe tema "Iubire ca`n Povesti"... S`a comercializat prea mult aceasta idee. Poate din aceasta cauza unii oameni considera un mit aceasta iubire. Si din cauza banalitatii telutrice care parca ne`a facut sa ne pierdem mintile doar dupa placeri trupesti, nimic dincolo de fiinta noastra si de fizic; superficialitate cu plus!

Toate aceste aspecte... negative, au rapit din mister, din puritate si romantism al eului uman si dorintei si Iubirii. Dar totusi cred ca toti se asteapta intr`un fel sau altul sa fie surprinsi si invaluiti de misticul Eros... Totusi daca ceva merge un pic prost, se lasa descurajati si este, intr`adevar, mai usor sa`ti spui ca este un mit, decat sa lupti, sa cauti in tine resurse si sa ai rabdare sa o gasesti sau sa o castigi. Dar totusi, uite`te si tu in jur: cati oameni mai pretuiesc acele valori de care este nevoie pentru a constitui, pentru ca sufletul sa poata crea si concepe si, sa poata sa primeasca, o asemenea iubire adevarata?

Iubirea adevarata este rara pentru ca nu o lasam sa iasa la iveala. Nici macar fatza de noi insine. Prea putini am ramas cu increderea in noi si certitudinea ca iubirea exista, si speranta si credinta ca o vom intalni atunci cand va fi momentul? Daca te incadrezi... te simti cam singur asa un pic, nu? :)

"Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care te face sa`ti doresti si mai mult. Este cea care ne arde inimile si ne linisteste mintile."






No comments: